Τι ποιότητα έχει μία ταινία και πως θα το καταλαβαίνουμε.

Ταινίες ONLINE 

DVDrip
Η εγγραφή έχει γίνει από ένα DVD ή ένα Laserdisc της ταινίας και η ποιότητα είναι εφάμιλλη της ποιότητας της πηγής.

CAM
Η εγγραφή έχει γίνει μέσα στον κινηματογράφο με κάμερα. Η ποιότητα της εικόνας είναι κακή ενώ στον ήχο ακούγονται και οι ήχοι που κάνουν οι θεατές.

Telesync (TS) 
Η εγγραφή έχει γίνει και πάλι μέσα στον κινηματογράφο αλλά συνήθως με υψηλότερης απόδοσης κάμερα ενώ ο ήχος έχει καταγραφεί από διαφορετική πηγή. Έτσι δεν ακούγονται μέσα στην ταινία οι ήχοι που κάνουν οι θεατές ενώ η ποιότητα της εικόνας παραμένει κακή αν και καλύτερη από την CAM.

Telecine (TC) 
Η εγγραφή έχει γίνει απευθείας από το καρούλι. Η ποιότητα της εικόνας κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα ενώ ο ήχος είναι συνήθως στερεοφωνικός. Οι πραγματικές εκδόσεις TC είναι σπάνιες.

Screener (SCR)
Ένα Screener δημιουργείται συνήθως από μία διαφημιστική βιντεοκασέτα η οποία έχει αποσταλεί σε λογοκριτές ή σε κριτικούς. Η ποιότητα είναι συνήθως εφάμιλλη με αυτή ενός εμπορικού VCD, Μερικές φορές ένα μήνυμα copyright εμφανίζεται στην οθόνη, ή η εικόνα γίνεται ασπρόμαυρη για λίγα λεπτά.

DVDrip
Η εγγραφή έχει γίνει από ένα DVD ή ένα Laserdisc της ταινίας και η ποιότητα είναι εφάμιλλη της ποιότητας της πηγής.

Workprint (WP)
Η εγγραφή έχει γίνει συνήθως από το celluloid πριν πάρει η ταινία την τελική της μορφή. Η ποιότητα της εικόνας και του ήχουν είναι αρκετά καλές αλλά μπορεί να λείπουν οπτικά ή ηχητικά εφέ. Μπορεί να κυκλοφορήσουν περισσότερα από ένα WP σε διαφορετικά στάδια επεξεργασίας της ταινίας.

DVD Screener (DVDscr)
Η εγγραφή έχει γίνει από DVD που έχει σταλεί σε κριτικούς. Η ποιότητα εικόνας και ήχου είναι καλύτερη από το απλό SCR, παραμένουν τα μηνύματα Copyright και κάποιες φορές η ταινία δεν είναι στην τελική της μορφή ακόμα. Θεωρείται εφάμιλλο ενός πολύ καλού WP.

Digital Distribution Copy (DDC)/Pay Per View (PPV)
Η εγγραφή έχει γίνει από συνδρομητική υπηρεσία προβολής της ταινίας μέσω Internet και διανέμεται σχεδόν πάντα από trackers. Η ποιότητα της εικόνας μπορεί να είναι ανώτερη ή κατώτερη του DVDscr (ανάλογα με το σήμα και τη συνδρομή του ripper).

BluRay rip (BRrip)
Η αρχική εγγραφή έγινε από BluRay disc. Το αρχείο (.mkv) επανακωδικοποιήθηκε ώστε να μειωθεί το μέγεθός του. Η ποιότητα της εικόνας είναι καλύτερη του DVDrip αλλά όχι τόσο καλή όσο η αρχική και η ανάλυση είναι στα 720p. Η ποιότητα του ήχου είναι επίσης υψηλή (AC3).

Bluray Disc rip (BDrip)
Σε αντίθεση με το BRrip η εγγραφή έγινε απευθείας από το Bluray disc αλλά με διαφορετική κωδικοποίηση από αυτή που χρησιμοποιείται στα HD. Η ποιότητα της εικόνας και του ήχου ελάχιστα διαφέρει από το BRrip. Μία ταινία κυκλοφορεί σε μία από τις δύο εκδόσεις και όχι και στις δύο.

DVDRip (DVD) 
Τα VCD αυτά έχουν δημιουργηθεί απευθείας από ένα DVD ή ένα Laserdisc της ταινίας και η ποιότητα είναι εφάμιλλη (αν και όχι ίδια λόγω συμπίεσης με κάποιο codec), της ποιότητας της πηγής. 

HD DVD
To HD DVD είναι ένας δίσκος σχεδιασμένος να είναι ο διάδοχος του επικρατέστερου σήμερα DVD format. Μπορεί να αποθηκεύσει έως και το τριπλάσιο μέγεθος πληροφορίας καθώς μπορεί να φτάσει τα 15GB ανά layer (σε αντίθεση με τα 4.7 του απλού layer ενός DVD). Το πρότυπο HD DVD αναπτύχθηκε συνεταιρικά από ένα σύνολο κατασκευαστών ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων και εταιριών υπολογιστών κατευθυνόμενοι από την Toshiba. Τον Νοέμβριο του 2003 το DVD Forum ψήφισε να υποστηρίξει το HD DVD ως ο διάδοχος του προτύπου DVD. Στο meeting που έγινε αποφασίστηκε να μετονομαστεί σε HD DVD από την προηγούμενη κωδική ονομασία Advanced Optical Disc (AOD). 

HD 1080p 
Και στο φορμάτ αυτό, η ανάλυση της οθόνης είναι 1920x1080 pixels. H προέκταση p δείχνει ότι το σκανάρισμα γίνεται σε όλα τα pixels με τη σειρά και η εικόνα παρουσιάζεται με ένα μόνο πέρασμα. Πολλές φορές μπορείτε να δείτε το 1080p σαν «True High-Definition» ή και «Full High-Definition». Το πρότυπο αυτό δουλεύει με τον ίδιο τρόπο που δούλευε και το παλαιότερο 720p μόνο που έχει καλύτερη ανάλυση.Συγκριτικά θα μπορούσαμε να πούμε πως το 1080p είναι ανώτερο του 1080i. Το πρόβλημα βρίσκεται ότι πλην των HD-DVD και Blu-ray δεν υπάρχει άλλη πηγή που να χρησιμοποιεί το πρότυπο αυτό. 

HD 720p 
Και στο φορμάτ αυτό, η ανάλυση της οθόνης είναι 1280x720 pixels. H προέκταση p δείχνει ότι το σκανάρισμα γίνεται σε όλα τα pixels με τη σειρά και η εικόνα παρουσιάζεται με ένα μόνο πέρασμα. Πολλές φορές μπορείτε να δείτε το 720p σαν «True High-Definition» ή και «Full High-Definition».